Börja spela ishockey

Det är bättre att först testa på sporten och känna efter om det är något man vill fortsätta med. Det går många gånger låna den utrustningen du behöver. Det du kan behöva är armbågsskydd, handledsskydd, benskydd, en klubba, hjälm och skridskor. Samt kläder att spela i. Känner du att det är en sport du vill fortsätta med, då kan du köpa denna utrustningen.
Många gånger går det att hitta begagnat på nätet. Det är dock viktigt att hjälm och skridskor har bra passform och rätt storlek. Andra skydd som kan vara bra att ha, är axelvaddar, munskydd och nackskydd. Dessa är bra att köpa helt nya dock, med tanke på hygien.

Läs mer om hockeyskador här

Lär dig åka skridskor

Ska du börja spela är det bra om du kan åka skridskor. Om så inte är fallet, se till att börja med att lära dig det. Det går att ta lektioner i skridskoåkning innan du börjar med hockey. Det är ju det som är grunden till hockey, att kunna ta sig fram på isen med skridskor.

Att lära sig grunderna i sporten är inte heller det fel. Läs böcker, se på matcher och lär dig mer vid sidan av. Sedan är du redo att gå på isen på egen hand. Ta kontakt med en klubb nära dig. De kan hjälpa dig att komma igång. Kom bara ihåg att detta är en sport med mycket träning, så du måste kunna lägga ner många timmar på träning och på matcher framöver.

Lägg därtill att du måste investera tid i att ta dig mellan de olika platserna samt lägga ner pengar på utrustningen. Dock är det en kul sport med grym sammanhållning!