Vanliga skador inom ishockey

ulvo ishockey skadorDet är ingen slump att det krävs en massa skydd när man spelar ishockey. Det kan uppstå en mängd olika skador i denna sport. Det kan ske genom att man faller, genom sträckningar, tacklingar, en klubba på fel ställe, eller en puck, eller att du hamnar i sargen. Det är därför bra att ha rätt sorts skydd, samt att utrustningen sitter som den ska. Ha gärna skoinlägg i dina skridskor och rätt storlek på hjälmen.

Mer om de vanligaste skadorna

De vanligaste skadorna som en spelare kan få är tandskador, ledskador och huvudskador. En hockeyspelare kan även få långvariga besvär med olika saker som sina knän, sina handleder eller ryggen efter att karriären är över.

Se till att aldrig träna med feber i kroppen, det gäller alla idrotter. Det är bättre att vila.

Tandskador är vanligt och många professionella hockeyspelare saknar en eller flera tänder. Det kan varit en puck som träffat fel, eller att en klubba vart för hög. Det är inte ovanligt att hockeyspelare får boka tid hos en tandläkare efter en match.

Ledskador är även det vanligt. Då är det ofta knäskador som sker i samband med tacklingar eller fall. Andra ledskador kan vara i axel eller i handen. Ofta beror dessa skador på hårda tacklingar eller kollision med sargen. Förebygg handskador med handskar och handledsstöd.

Huvudskador går att få även om man har hjälm. Det är inte ovanligt att en spelare får hjärnskakning om han faller hårt på isen eller blir tacklad in i sargen. Hjärnskakningar ska tas allvarligt och läkare bör tillkallas om man misstänker att en spelare dragit på sig detta under en match.

Är det så att man misstänker att en spelare fått en nackskada eller en ryggskada under match, så ska ni inte flytta på spelaren. Läkare måste tillkallas, finns ingen på plats, ring 112 för att tillkalla ambulans.